«Πιτσάκια»
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
1.
1
ποτήρι χλιαρό νερό
2.
1
ποτήρι λάδι
3.
1
μαγιά
4.
1
κουταλάκι κοφτό αλάτι
5.
Αλεύρι για να γίνει η ζύμη μαλακή (περίπου 3 ½ ποτήρια)
Για τη γέμιση:
1.
1
κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη ψιλοκομμένες
2.
3-4
φέτες ζαμπόν
3.
½
φλιτζάνι μυζήθρα
4.
½
φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
5.
2
κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκανάκι βάλτε το
χλιαρό νερό, το αλάτι, τη μαγιά και
μερικές κουταλιές αλεύρι. Ανακατέψτε να λιώσει η μαγιά και προσθέστε τη το λάδι
και λίγο λίγο το αλεύρι καθώς ζυμώνετε.
Φτιάξτε μια μαλακή ομοιογενή ζύμη και
αφήστε την να ξεκουραστεί για λίγη ώρα (περίπου 15 λεπτά).
Ανοίξτε ένα φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστό και βάλτε επάνω τις φέτες του ζαμπόν, τη μυζήθρα,
το τυρί και τις ελιές. Τυλίξτε σε ρολό ενώ συγχρόνως το πλάθετε για να γίνει
σαν κουλούρι μήκους περίπου 50-60 εκατοστά.
Κόβετε φέτες και τις στρώνετε με
την κομμένη πλευρά προς τα επάνω σε ταψί
όπου έχετε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να
ροδίσουν.
Καλή όρεξη!
Little Pizzas
INGREDIENTS:
For the dough:
1. 1 cup lukewarm water
2. 1 cup oil
3. 1 sachet dried yeast
4. 1 teaspoon salt
5. Flour to make soft dough (about 3 ½ cups)
For the
filling:
1. 1 red bell pepper and one green chopped
2. 3-4 slices of ham
3. ½ cup feta cheese
4. ½ cup grated cheese of your choice
5. 2 tablespoons of chopped olives
DIRECTIONS:
In a bowl place the lukewarm water, salt, yeast and a
few tablespoons of flour. Stir to melt the yeast and add a little oil and a little
flour as you knead. Make a soft homogeneous dough and let it rest for a while
(about 15 minutes).
Open a sheet about ½ cm thick and put up the slices of
ham, the feta cheese, cheese and olives. Wrap in a roll while simultaneously
conjure up to be like a bun of about 50-60 cm in length. Cut slices and pave with
the cut side up in the pan on wax paper.
Bake in a moderate oven until golden brown.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου