ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1.
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2.
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3.
1 φλιτζάνι μαργαρίνη μαλακή
4.
1 αβγό
5.
½ φλιτζάνι ποτό της αρεσκείας σας
6.
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
7.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
8.
Ότι μαρμελάδα σας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε ένα μπώλ βάλτε
όλα τα υλικά μαζί και τρίβοντας στην αρχή και ζυμώνοντας μετά φτιάξτε μια ζύμη ομοιογενή. Ανοίξτε με τον πλάστη ζαχαροπλαστικής φύλλο πάχους ενός εκατοστού και κόψτε με ένα
φαρδύ ποτήρι δισκάκια τα οποία βάζετε μέσα στα ειδικά ταψάκια για ταρτάκια. Πατήστε τα με το χέρι σας να βαθουλώσουν και
βάλτε σε κάθε βαθούλωμα μία κοφτή κουταλιά μαρμελάδα. ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ
ΓΙΑΤΙ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ. Ψήστε σε μέτριο φούρνο με αέρα μέχρι να
ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Όταν κρυώσουν βάλτε πάνω σε κάθε ταρτάκι ένα κομματάκι
γλυκό του κουταλιού.
Εναλλακτικά μπορείτε να στρώσετε το μισό
ζυμάρι σε φόρμα τάρτας και να
φτιάξετε μια κανονική πάστα Φλώρα,
χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο ζυμάρι για
να κάνετε τα γνωστά χωρίσματα από πάνω.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
JAM TARTS
INGREDIENTS:
1. 3 ½ cups
flour
2. 1 teaspoon
baking powder
3. 1 cup soft
margarine
4. 1 egg
5. ½ cup drink
of your choice
6. Zest of 1
lemon or orange
7. 1/2 cup sugar
8. Whatever you
like jam
DIRECTIONS:
In a bowl put
all ingredients together and rub in the beginning and then knead until you make
a homogeneous dough. Open a foil of about 1 cm thick with the rolling pin and
cut out discs with a wide brim water glass
Put them into the tins for special
tarts. Press with your hand to dent and put a tablespoon of jam on each dent. DO
NOT PUT MORE because the tarts swell and the jam will overflow. Bake in
moderate oven until golden brown. When cool, put on every piece of sweet tarts
a spoonful of syroped fruit.
Alternatively,
layer half the dough into tart mold and make a normal Flora batter, using
remaining dough to make the partitions above.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου