Κολοκυθόπιτα της Κικής
ΥΛΙΚΑ:
1. 1 πακέτο φύλλα για πίτα
2. 1 κουταλάκι κανέλα
3. 3-4 κολοκυθάκια πράσινα ή 2 φλιτζάνια
τριμμένο κολοκύθι
4. 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
5. ½ φλιτζάνι σταφίδες
6. ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
7. ½ ποτήρι ζάχαρη
8. Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
9. ½ φλιτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα
μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από την άχνη
και τα βάζετε επάνω στα φύλλα.
Τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα λαδώνοντας τα ένα ένα. Κόβετε την
πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε σε
μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Την βγάζετε, την αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με το μίγμα ζάχαρης
και κανέλας.
Καλή όρεξη!
Pumpkin pie by Kiki
INGREDIENTS:
1. 1 package pie phyllo
2. 1 teaspoon cinnamon
3. 3-4 green zucchini or 2 cups
grated pumpkin
4. 1 cup chopped walnuts
5. ½ cup raisins
6. ½ cup breadcrumbs
7. ½ cup sugar
8. Iced sugar and cinnamon for
sprinkling
9. ½ cup oil
DIRECTIONS:
Grease a baking dish and lay half the
lubricated phyllo one by one. Mix all ingredients except iced sugar and place
on them.
Finish with the remaining phyllo, lubricating
everything one by one. Cut the pie into pieces and bake in a moderate oven
until golden in colour.
Allow to cool and sprinkle with the iced
sugar and cinnamon mixture.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου